2010-09-03

Det kalla kriget


Här råder en hård och kall stämning. Vi slåss varje dag för att behålla det som är vårt. Det kan tyckas banalt och simpelt att benämna detta som ett krig, men det är det trots allt. Ett gerillakrig som pågår i det tysta. Fienden tar sakta men säkert över mer och mer territorier, fast i det här fallet, strumpor.
Jag och min make har länge använt samma typ av strumpor, svarta strumpor i liknande storlek. Det ledde snabbt till problem hos oss. Antingen blev jag anklagad för att ha stulit hans strumpor i senaste tvätten eller att ha parat ihop hans strumpor fel(!) med flit. Detta ledde till följande förändring: Separata tvättkorgar, separata tvättar. Svarta strumpor på tvättlinan hörde samman med den tvätt som torkades samtidigt. Min tvätt eller hans tvätt. Detta var ändå ingen lösning. Problemen kvarstod. Någon tog svarta strumpor från tvättlinan när man inte orkade leta i skåpet. Någon stal sakta en strumpa i taget tills det var alldeles fullt en en persons strumplåda och helt tomt i den andras. Det blev ohållbart. Ullared blev en del av lösningen. Den andra heter veckostrumpor. Till en början köpte maken veckostrumpor. Allt borde blivit frid och fröjd kan tyckas, men så blev inte fallet. Nya kläddirektiv krävde svarta strumpor på min arbetsplats och jag köpte återigen på mig ett antal par svarta strumpor. Det fungerade inte det heller. Visserligen var vi säkra på vems strumporna med veckomärkningen tillhörde, men ändå krympte min strumpsamling. Om det var tjuvar, hungriga tvättmaskiner eller lata män som inte orkar leta klockan sju på morgonen som var anledningen ska jag låta vara osagt. Återigen styrde vi kosan mot Ullared. Vi köpte ännu mer herrstrumpor med veckomärkning. Det bästa av allt var att det fanns damstrumporna med veckomärkning. Dessa strumpor har dessutom en färgad kant i samma färg som veckodagen. Det finns ingen chans att vi ska kunna välja fel längre. Mina strumpor med färg längst upp, hans med bara veckodagens namn. Perfekt!
Skulle man kunna tro. Kriget fortsätter. Min kära make har dille på att välja rätt veckodag på sina strumpor, på så sätt vet han hela den dagen tex att det är tisdag. Han har tisdagsstrumpor på. Jag däremot bryr mig föga. Ett par strumpor-check. Strumpor åker på-check. Visa gärna för maken att man valt fel veckodag på strumporna-check. Maken får spel, ingen feng-shui-check. Det kalla kriget fortsätter och heter numera hämnd. Just idag råkar jag ha fredagsstrumpor på, sug på den mannen! Vänta lite, det är fredag idag ju, noooooooooooooo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar