2010-11-09

Barda-Karl livs levande!

Vi fick av en vän reda på att en höstlovsaktivitet som erbjöds var att få träffa Karl som är spelledare i barnprogrammet Barda. Han skulle prata om lajv och vad det innebär.
Vi råkar nu ha en dotter som är intresserad av riddare, medeltid, vikingar och framförallt älskar Barda så det var ett ganska självklart val att åka dit. Vi åkte dit hela familjen och klädde självklart dottern i medeltidsklänning, träsvärd och egentillverkade skinnpungar.
Detta event borde lockat drösvis med Bardatokiga ungar, men det var bara tre barn och en tonårskille. Vi föräldrar hängde på så klart och till slut lyckades vi få ihop en grupp på totalt 10 personer.
Karl förklarade pedagogiskt tillsammans med sin medhjälpare (läs sambo) som ställde öppna frågor till oss och Karl, hur ett lajv funkar och hur man bygger sin karaktär. Barnen kan ha verkat lite disträ, men nog lyssnade de, för efteråt förklarade dottern för kompisen vad ett lajv var och att man oftast får spela barn(!) som barn på ett lajv och om man har ett träsvärd så är även det ett träsvärd i lajvet.
I slutet fick vi även känna på utrustningen som används i Barda och öva svärdsteknik med fina boffersvärd. Nu borde jag ladda för ett lajv nästa sommar, med en enkel roll som bybo med barn, men ska nog ladda mig med lite mer energi först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar