2009-03-28

Övervakningssamhälle- ja tack!

Jag säger ja, om det för mig innebär att jag lättare kan övervaka min dotter och hennes umgänge.
Det talas idag om att nätmobbningen öka bland barn och unga pga mobiltelefoner. Jag kan bara hålla med Emma på opassande. Oavsett hur man mobbas, tar man väl med det hem. Det nya sättet är förstås att sprida pinsamma bilder på nätet. Lämna ut telefonnummer till en retad tjej med falska löften om sex då fortgår mobbningen av sig själv, utan att den som startade det hela behöver göra mer.

Jag kommer självklart att skaffa mobil till tösen när det är dags. Hon kommer att ha en riktigt bra telefon med bra kamera. Vi ska lära henne alla funktioner ordentligt.
Framförallt kommer den har inbyggd gps, så vi kan se exakt var hon befinner sig. Inte bara mellan vilka två master hon befinner sig utan exakt.

Det dröjer minst tre år innan vi ska ge henne sin första mobil, men det är ingen idé om vi inte kan använda den. Kolla vad hon gör, synka hennes kalender osv.

Ja, jag erkänner, övervakning är bra om det gäller att skydda mitt och de mina. Andra saker att övervaka är vår stuga och bilen med larm som berättar när det händer nåt via sms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar