2009-02-20

Hjälten.

Kan inte låta bli att läsa om TPB-rättegången. Kan någon?
Minns förundersökningen från Arboga, som det blev en mediastorm om. Lögner och smutskastning av TPB i nästan hela mediasverige, där det inte ens var intressant att ställa sakfrågan; Varför fanns bilderna med? Varför valde åklagaren att de skulle bli offentliga.
Mitt i drevet satt Peter Sunde och blev petad i ryggen, kränkt och besviken när han trodde att kanske någon ville lyfta debatten den gången. Läste hans blogginlägg återigen. Man kände verkligen hur besviken och faktiskt skakad han var över att blivit lurad av en ikon, Janne J.
Hittar ett klipp på Youtube som filmades efter debatt var slut och de fortsätter diskussionen i studion. Han ser ganska matt ut. Lite trött. Sorgsen nästan.Nu, fem månader senare är han nog mer van. Nu vet han att mediadrevet inte går att lita på. Han vet att bloggarna kommer att rapportera från rättegången utan förvrängningar.
Lite är det nog så att han har blivit hjälten. Han satt kvar när han blev påhoppad i teve. Han var rak och tydlig och framförallt betedde sig korrekt.
Det är därför alla vill veta vad han ska säga i TPB-rättegången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar