2009-02-28

Lex-Filippa?


Att chefer och medarbetare kan bete sig okänsligt när de diskuterar kollegor eller andra medmänniskor har vi väl misstänkt ibland. Filippa i Höganäs fick det dessutom inspelat på sitt mobilsvar då chefen inte var kompetent nog att stänga av sin mobil efter att sagt sitt meddelande. Då fortsatte chefen prata skit om Filippa med sin kollega. En lokal folkstorm har uppstått. Chefen ska jobba kvar och Filippa går kvar på Utvecklingscentrum.
Hur ofta gör vi övertramp? Hur ofta säger vi något nedsättande om en annan person utan att tänka oss för? Kanske för ofta. Det gamla ordspråket: Man får tänka vad man vill... är inte att förakta. Chefen förklarar detta med att de ventilerar och försöker diskutera fritt. BS vill jag kalla det.
Vi ventilerar på vår arbetsplats. Oftast i frustration och irritation över olika saker. Men även positiva situationer försöker vi dela med oss av. Filippas situation var varken upprörande eller frustrerad. Det var enligt tjejen ett positivt och lugnt möte. En annan sak hade det hela varit om de bråkat och blivit förbannade på varandra och helt enkelt inte kommit överens hur de skulle hjälpa Filippa.
Tänk efter lite nu, hur beter DU dig på din arbetsplats?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar